Silifke Belediyesi görsel etkiyi arttırmak ve ilçemizi estetik bir görünüme kavuşturmak için çalışıyor.

Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, "kent merkezindeki görsel etkiyi arttırmak, kenti daha estetik bir görünüme kavuşturmak amacıyla çiçek ekimine başladı.Silifke Belediyesi olarak yeşil alanlardaki çalışmalara hız verdiklerini bildiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çiçek ekiminin görsel anlamda kent estetiğine katkı sağladığını ifade ederek, bulvar, cadde, sokak ve parklara dikilen  çiçeklerin kendi üretimleri olduğunu belirttiler.
Kentin en işlek meydanının  Dörtyol ve Üçyol kavşağı, Atatürk ve Alparslan Türkeş  Bulvarı  olduğunu orta göbek ve refüjde çiçek ekimi çalışması yaptıklarını bildiren Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Gülsev Turan Gedik, çiçeklerin mevsim koşullarına göre seçildiğini söyledi.

Dikilecek çiçeklerle Silifke’nin rengarenk olacağını ifade eden Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kent merkezinde bulvar, cadde, sokak ve parklarda devam eden çiçek dikimi ve bakımı çalışmalarını yakından takip ederek, çalışmalar hakkında Park ve Bahçeler Müdürü Gülsev Turan Gedik’ten bilgiler aldı. Başkan Öngel yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl park ve bulvarlara yaklaşık 80 bin çiçek dikildiğini ifade ederek, bu sezon parklara, bulvar, cadde, sokak ve orta refüjlere dikilecek çiçek sayısının 100 bine çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Silifke’nin daha yeşil daha güzel görünmesi için parklara ve bulvarlara belediye çiçek serasında üretilen süs lahanası, şebboy, hercai menekşe, çin karanfili ve portakal nergizi diktiklerini açıklayan Başkan Öngel, Vatandaşlardan dikilen bu çiçeklere zarar vermemelerini ve özellikle refüjlerde oluşturulan yeşil örtüyü çiğnememelerini istedi.

Bu Haberi Sitenize Eklemek İçin Tıklayın

Bu haberi sitenize eklemek için aşağıdaki linki kopyalayın ve sitenize yapıştırın,



Önizleme :

Belediyenin Çiçek Seferberliği
Pazartesi, 27 Ekim 2008

© 2010 - Haber Silifke


©
 

Yorum ekle

Sitemizde yaptığınız yorumlar sizlerin düşüncesidir.
Küfür vb kelimler kullanılamaz.
Kişileri aşağılayıcı şekilde yorumlar yapılamaz.
Hukuki sonuçlara yol açıcak yorumlarda sitemiz sorumluluk kabul etmez.


Güvenlik kodu
Yenile

Son Haberler

arslanture.jpg
Ak PArti Silifke İlçe Devamı...
İzlenimler 22
silibelkadinlar.jpg
Silifke Belediye Devamı...
İzlenimler 24
silifkemhpkadinlar.jpg
Milliyetçi Hareket Partisi Devamı...
İzlenimler 25
mhpsilifkeee.jpg
Milliyetçi Hareket Partisi Devamı...
İzlenimler 20
meclis2010.jpg
Silifke Belediye Meclisi Mart Devamı...
İzlenimler 9
uralkadinlargunu.jpg
Milliyetçi Hareket Partisi Devamı...
İzlenimler 9
ongelkadinlargunu.jpg
Silifke Belediye Başkanı Devamı...
İzlenimler 8
uskulhibe.jpg
Milletvekilimiz Sayın Zafer Devamı...
İzlenimler 25
Son Yorumlar
ANKET
Silifke'nin En Büyük Sorunu Sizce Ne?
 
Saat ve Tarih
Sayaç
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBUGÜN203
mod_vvisit_counterDÜN183
mod_vvisit_counterBU HAFTA855
mod_vvisit_counterGEÇEN HAFTA1161
mod_vvisit_counterBU AY1896
mod_vvisit_counterGEÇEN AY4132
mod_vvisit_counterTÜM ZAMANLAR11426