Silifke Birey Dershanesi Tarih Öğretmeni Abdullah Kuz Danıştay'ın Meslek Liselerinin kat sayıları hakkında verdiği karar ile ilgili sitemize açıklamada bulundu.Abdullah Kuz yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Danıştay 8.dairesinin Yök’ün aldığı meslek liseleri ve imam hatipli öğrencilerin üniversite sınavlarına girerken eşit katsayı uygulanması kararını durdurması bütün eğitim camiasını derinden sarsmıştır. Gelişmiş ülkelerde gençlerin üçte ikisinin mesleki eğitim aldığı göz önünde bulundurulduğunda bu kararın Türkiye’nin aydınlık geleceğine vurulan bir prangadır. Bu yüzdendir ki Türkiye’de bu katsayı eşitsizliğinden dolayı mesleki eğitim gören öğrenci sayısı 3/1 in altına düşmüştür. Bu durum son yıllarda dışa açılan ve ihracatta rekor kıran Türk sanayisini nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır. Şu bilinmelidir ki ara eleman olmadığı zaman üretimin önü bir noktadan sonra tıkanacaktır. Danıştay bu kararı ile yetişmiş iş gücünü baltalamıştır. Bu karar tüm meslek liseli öğrencileri mağdur ettiği gibi Türkiye’nin çağdaş ve Avrupa ile entegre olmuş bir eğitim sistemine geçmesine engel olmaktadır.

Bu karar hukuk dışı ve ideolojiktir. Hiç bir vicdan ve izan sahibi bir aklın bu kararı kabullenmesi beklenemez. Hukuk devleti olma adına alınan bu karar bir hukuksuzluktur. Yaşanan bu hukuksuzluklar ve adaletsizlikler bu ülkenin kaderi değildir.

Son yıllarda yürütme organının aldığı birçok kararın Danıştay’dan dönmesi Danıştay’ın bu ülkeyi yönetmeyi heveslendiğini göstermiştir. Atatürk kendi döneminde siyaset yapan askerlere “Elde silah, üstte üniforma ile siyaset yapılmaz” diyerek askerlerin siyaset yapmasını asker oldukları sürece bir yasa ile yasaklamıştır. Atamızın bu kararı yüksek yargı organları mensupları içinde geçerlidir.

Umarız meslek liseli öğrencilerin bu mağduriyeti bir an önce giderilir ve bu tür okulların öğrencilerinin hukuka ve adalete olan güveni yeniden temin edilir."

Bu Haberi Sitenize Eklemek İçin Tıklayın

Bu haberi sitenize eklemek için aşağıdaki linki kopyalayın ve sitenize yapıştırın,



Önizleme :

Danıştay’dan Siyasi Karar
Perşembe, 10 Aralık 2009

© 2010 - Haber Silifke


©
 

Yorum ekle

Sitemizde yaptığınız yorumlar sizlerin düşüncesidir.
Küfür vb kelimler kullanılamaz.
Kişileri aşağılayıcı şekilde yorumlar yapılamaz.
Hukuki sonuçlara yol açıcak yorumlarda sitemiz sorumluluk kabul etmez.


Güvenlik kodu
Yenile

Son Haberler

arslanture.jpg
Ak PArti Silifke İlçe Devamı...
İzlenimler 22
silibelkadinlar.jpg
Silifke Belediye Devamı...
İzlenimler 24
silifkemhpkadinlar.jpg
Milliyetçi Hareket Partisi Devamı...
İzlenimler 25
mhpsilifkeee.jpg
Milliyetçi Hareket Partisi Devamı...
İzlenimler 20
meclis2010.jpg
Silifke Belediye Meclisi Mart Devamı...
İzlenimler 9
uralkadinlargunu.jpg
Milliyetçi Hareket Partisi Devamı...
İzlenimler 9
ongelkadinlargunu.jpg
Silifke Belediye Başkanı Devamı...
İzlenimler 8
uskulhibe.jpg
Milletvekilimiz Sayın Zafer Devamı...
İzlenimler 25
Son Yorumlar
ANKET
Silifke'nin En Büyük Sorunu Sizce Ne?
 
Saat ve Tarih
Sayaç
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBUGÜN203
mod_vvisit_counterDÜN183
mod_vvisit_counterBU HAFTA855
mod_vvisit_counterGEÇEN HAFTA1161
mod_vvisit_counterBU AY1896
mod_vvisit_counterGEÇEN AY4132
mod_vvisit_counterTÜM ZAMANLAR11426