Öngel’den projeye destek
“Toplumsal Hizmet Projesi” Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’in desteğini aldı.
Sınıf ve Danışman Öğretmen Meryem Seyyal Aydın nezaretinde Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret eden Gazipaşa İlköğretim Okulu Çevre Koruma Kulübü öğrencileri, hazırladıkları geri dönüşüm atıklarının ayrı toplanması ve diğer atıkların yer aldığı “Toplumsal Hizmet Projesi” Başkan Öngel tarafından büyük beğeni kazandı.
Hazırladıkları projeyi Belediye Başkanı Öngel’e teslim eden Kulüp Başkanı Mesut Kurşun, bu proje kapsamında Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’e istekte bulunarak kentte belirli yerlere geri dönüşüm kutularının yerleştirilmesini istedi.
Kendisini ziyarete gelen Gazipaşa İlköğretim Okulu Çevre Koruma Kulübü üyeleri Mesut Kurşun, Mehmet Erdoğan, Habibe Sayım, Sümeyye Serbes, Mertcan Kara, Berna Ünlü ve Sınıf Öğretmeni Meryem Seyyal Aydın’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Öngel, minik çevreci öğrencilerin bu projesini çok yerinde bulduğunu bildirerek, belediye olarak bu projeye destek vereceklerini belirtti.
Başkan Öngel açıklamasında, “Biz belediye olarak ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasıyla ilgili bir çalışma başlattık. Bu projemizde ambalaj atıklarının çevreye zarar vermeden toplanması ve tekrar ekonomiye kazandırılması yer almaktadır. Bu çalışma ilçe merkezimizde ve ilçemize bağlı Taşucu, Atayurt, Atakent, Arkum, Akdere, Narlıkuyu, Uzuncaburç ve Yeşilovacık beldelerimizi kapsamaktadır. Yönetmelik gereğince ambalaj atıklarının (plastik, metal, cam, kağıt-karton, kompozit vb) kaynağında (ev, endüstri, ticarethane, işyeri, okul, hastane vb) diğer evsel atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi toplanması ve ayrıştırılmasını yapmak ve geri dönüşümünü sağlamak üzere bir firma ile anlaşma sağladık. İlgili firma çalışmalarına 2010 yılı Ocak ayı içerisinde başlayacaktır. Siz öğrencilerimizin de çevre konusunda başlattığınız duyarlı çalışmalarınıza bizde belediye olarak sonuna kadar destek vereceğiz. Temiz bir çevrede yaşamak ve gelecek nesillerimize temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek amacıyla Silifke Belediyesi olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diyerek minik öğrencilerin hazırladığı projenin destekçisi olacaklarını yineledi.
Bu Haberi Sitenize Eklemek İçin TıklayınBu haberi sitenize eklemek için aşağıdaki linki kopyalayın ve sitenize yapıştırın,
Önizleme :
| < Önceki | Sonraki > |
|---|














