Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Facebook’ta Hesap Güvenliği Nasıl Sağlanır?

    Facebook İnsanların birbiriyle iletişim kurmalarını, bilgi paylaşımlarında bulunmalarını sağlayan sosyal bir ağ olup 4 Şubat 2004 tarihinde Hardward Üniversitesi öğrencilerinden Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur.2004 yılında grup uygulamalarının ve duvar kavramının eklenmesi Facebook’un bir milyon üyeyle buluşmasını sağladı.

    Facebook İnsanların birbiriyle iletişim

    Zamanla kullanıcı sayısındaki artışla birlikte Facebook’a mobil özellik, not alma haber kaynağı gibi özellikler eklenmiştir. Kodmatik özelliği de bunlardan biridir ve hesapların güvenliği için önemlidir. Başkasının eline geçen Facebook hesapları kullanıcılara sıkıntı yaşatmaktadır.

    Güçlü ve karmaşık parola oluşturmak, hesaba aktif olarak kullanılan telefon numarası tanımlamak, tanınmayanların arkadaşlık isteklerini reddetmek, oturumun sürekli açık tutulmaması, tarayıcı geçmişinin sıklıkla temizlenmesi, tarayıcının şifreyi kaydetmesine izin verilmemesi gibi güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı durumlarda Kodmatik özelliği devreye girer.

    Kodmatik giriş onayları için geliştirilmiş olan farklı bir tarayıcıdan ya da telefondan hesaba giriş yapılmak istenildiğinde istenilen kodu ifade etmektedir.

    Kodmatik Uygulamasında İzlenecek Adımlar

    İnternet bankacığındaki şifrematik uygulamasına benzetilebilen Kodmatik uygulaması sadece Android ve Ios telefonlarda kullanılabilmektedir. Facebook Android uygulaması çalıştırılıp hesaba giriş yapılmalı ve alt alta üç çizgi simgesi tıklanarak Kodmatik seçeneğine dokunulmalıdır.

    Ekranda çıkan altı rakamdan oluşan 30-60 saniyelik kod farklı cihaz ya da tarayıcıya onay vermek için kullanılır. Ancak Kodmatik özelliğini kullanabilmenin şartı giriş onayları özelliğini aktif etmektir. Giriş onayları Hesap ayarlarının güvenlik sekmesinden etkinleştirilir.

    Güvenlik kodunun çalışmaması durumunda mobil cihazda Kodum çalışmıyor seçeneği ile destek alınmalı veya kimliğin okunaklı ve renkli sureti tarayıcıda taranıp gönderilerek sorun ve telefon numarası mesaj olarak Facebook’a gönderilerek destek alınmalıdır.

    Kodmatik uygulamasının iptal edilmesi isteniliyorsa Güvenlik ayarlarındaki giriş onayları seçeneğindeki kutucuktaki işaret kaldırılarak kaydet butonuna dokunulmalıdır. Kodmatik’e yeni bir telefon numarası eklemek için hesap ayarlarında başka bir telefon numarası ekle seçeneği tıklanmalıdır.