Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Jandarma Okul Servis Araçlarını Denetledi

    Mersin İl Jandarma Komutanlığı

    Mersin İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması, okul servis araçlarına yönelik önemli bir denetim gerçekleştirdi. Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte, il genelindeki okul servis araçlarını denetlemek üzere Mersin İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarmaları, sorumluluk alanındaki 947 okul servis aracını kontrol etti.

    Denetimlerde, araçların Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uygun olup olmadığı, araç içindeki öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıkları, araç sürücüsü ve rehber personelin gerekli özelliklere sahip olup olmadıkları ve araçla ilgili gerekli belgelerin kontrolü yapıldı. Ayrıca, servis şoförlerine trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

    Denetimler sonucunda, eksik belgeleri bulunan 16 servis sürücüsüne toplamda 30.000 TL trafik cezası uygulandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı, eğitim ve öğretim yılı süresince öğrencilerin sağlıklı bir şekilde okullarına ve evlerine güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için trafik denetimlerine devam edeceğini belirtti.

    Öğrencilerin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu için yapılan bu tür denetimlerin önemi büyüktür ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nın kararlılığıyla devam etmektedir.