Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karın ve Bel Yağlarını Yakmaya Yardımcı Egzersizler

Kilo alırken öncelikle karın ve bel bölgesinden kilo alınmasının sebebi yağ birikimidir. Kıyafetlerimizde bizleri oldukça rahatsız eden karın ve bel bölgesindeki yağlar vücuttan atmak gerektiğinde en son giden bölgelerdir. Bu yüzden sadece diyet bu bölgelerdeki yağı yakmamızda yeterli gelmez. Diyetlerimizi spor ve egzersiz hareketler ile desteklemek gerekir.

Kilo alırken öncelikle karın

Spor hayatımızın bir alışkanlığı haline geldiğinde güçlü kaslara ve esnek bir vücuda sahip oluruz. Spor sayesinde kilo problemimiz oldukça az oranda olur. Düzenli ve tempolu yürüyüşler sporun olmazsa olmazıdır. Tüm vücudumuzu çalıştıran ve metabolizmayı hızlandıran yürüyüşler kilo vermemizde ve yağ yakmada oldukça etkilidir.

Egzersizler

Yürüyüş ile vücudumuzu ısıttıktan sonra egzersizler ile yağ yakımını hızlandırabiliriz. Aletli egzersiz çalışmaları özellikle kas yapmak isteyenler tarafından tercih edilirken grup ve ya bireysel vücut çalıştırmaları daha çok yağ yakmak isteyenler tarafından tercih edilir.

Karın ve Bel İçin Egzersizler

Özellikle karın ve bel bölgesindeki yağları yakmak için yapılacak egzersizler arasında mekik çekmek gelir. Karın yağlarını yaka ve karın kaslarını güçlendiren bu egzersiz zorlu ama hızlı sonuç verir. Sırt üstü yatarak bacaklarınızı sandalyede oturur pozisyonda yukarı kaldırın ve elleriniz ensenizin altında, boynunuz yukarıda kalacak şekilde bacaklarınıza doğru eğilin ve geri gidin. Yarım mekik olarak geçen bu egzersiz ile karnınızda yanma hissini çok hızlı hissedeceksiniz. Bu egzersizi belirli sayıda setler halinde tamamlayın.

Örneğin 10 defa bu işlemi yapın ve son işlemde bacaklarınıza doğru eğildiğinizde bu pozisyonda 1 dakika kadar bekleyin. Bu bekleme sırasında karın kaslarınız daha fazla yanacaktır. Daha sonra 1 dakika ara verin ve bu işlemi 3 defa tekrar edin. İlerleme kaydettikçe bu 3 setin sayısını adım adım arttırabilirsiniz. Bu işlemi karın kaslarınız için kullanırken öne eğilme işlemini yana eğilmek olarak uyguladığınızda bel yağlarınızın yanmasını sağlayabilirsiniz.