Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırışıklıklardan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Yaşın ilerlemesi ile birlikte

Yaşın ilerlemesi ile birlikte insanlarda en belirgin olarak ortaya çıkan cilt sorunu kırışıklıklardır. Özellikle kadınların çok daha mustarip olduğu bu hususta tavsiye edilen birçok yöntemden bahsedebiliriz. İlaç tedavileri, cerrahi operasyonlar ve bitkisel yollarla bu kırışıklıklardan kurtulmak mümkün oluyor. Bu kırışıklıklardan ev ortamında uygulayacağınız yöntemlerle kurtulmanız mümkündür.

Nemlendirici ve Cilt Bakımı

Birçok kişi kırışıklıkların sadece yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıktığını düşünür. Oysaki cildi yeteri kadar nemlendirmemek ve cilt bakımlarını aksatmak da kırışıklıklara neden olabiliyor. Bu nedenle günlük olarak cildinizi uygun nemlendiricilerle mutlaka nemlendirin. Bunun yanı sıra cilt bakımınızı da aksatmayın. Günlük olarak cilt temizliğinizi aksatmadan yapın ve kozmetik ürünleri sık kullanmayın. Özellikle gece uyumadan önce makyajı temizlemeye çok büyük özen gösterin. Kullanacağınız bakım ürünlerinin de cildinize uygun olup olmadığını mutlaka test edin.

Ananas

Tropikal bir meyve olan ananas cilt üzerindeki kırışıklıkları gidermede çok etkili bir meyvedir. Özellikle bu meyvenin posasını cildinize uyguladığınız zaman kırışıklıkların belirgin bir şekilde ortadan kalktığını görebilirsiniz. Ananası cildinize uyguladıktan sonra 10 dakika kadar bekleyip cildi temizleyin. Ayrıca ananasın suyuyla da kırışıklık oluşan bölgeye masaj yapabilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytinyağı doğal bir nemlendirici özelliğine sahip bir besindir. Günlük olarak cildinize süreceğiniz zeytinyağı sayesinde cildinizi nemlendirmeniz mümkündür. Zeytinyağını sürerken içine bir miktar da limon ekleyebilirsiniz. Böylece hem cildi bakterilerden arındırabilir hem de daha canlı bir görüntüye kavuşturabilirsiniz.

Güneşten Korunun

Kırışıklıklardan kurtulmanın en basit ama en etkili yollarından birisi güneşten kaçınmaktır. Özellikle yaz aylarında öğlen vakitlerinde güneşe maruz kaldığınız zaman cilt üzerinde lekeler oluşur ve cilt daha kolay kırışır. Bu açıdan güneşin en yakıcı olduğu vakitlerde dışarı çıkmamaya çalışın.