Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersi̇n Poli̇si̇ Dolandırıcılığa Karşı Vatandaşları Bi̇lgi̇lendi̇ri̇yor

    Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum

    Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, suç türlerinin teknoloji ile birlikte değiştiği gerçeğini göz önünde bulundurarak, dolandırıcılık suçunun da bu süreçten etkilendiğine dikkat çekiyor. Her geçen gün yeni suç yöntemleri geliştiren dolandırıcılarla etkin mücadele için vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapıyor.

    Vatandaşları Dolandırıcılık Tehlikelerine Karşı Bilgilendirme Faaliyetleri

    Dolandırıcılar, iletişim yoluyla vatandaşları telefon aracılığıyla kandırmak için çeşitli yöntemler kullanıyorlar. Polis, asker, savcı, banka görevlisi, sigorta yetkilisi gibi rollerle kendilerini tanıtarak hayali senaryolarla tehdit, korku ve panik oluşturarak haksız kazanç sağlıyorlar. Bu nedenle, vatandaşların sürekli olarak bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor.

    Son bir ay içinde, Umuma Açık Yerler (Cadde, Sokak, AVM, Pazar Yeri), Camii, Muhtarlık ve esnaflara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme faaliyetlerine 2200 kişi katıldı. Güncel dolandırıcılık metotları da dikkate alınarak, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor.

    Mersin Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların dolandırıcılık tehlikelerine karşı bilinçlenmesi ve bu tür suçlara karşı korunması için aktif bir rol üstlenmeye devam ediyor.