Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Omuz Tutulmasına Ne İyi Gelir?

    Omuz tutulması farklı birçok

    Omuz tutulması farklı birçok nedene bağlı olarak gelişebilmektedir. Ani hareket yapma, çalışırken yanlış vücut duruşu sergileme, spor yapan kişilerin uyguladıkları egzersizler, soğuk havanın etkili olması, omuza yüksek miktarda yük bindirmek ve psikolojik rahatsızlıklara bağlı olarak omuz ağrısı gelişebilmektedir. Omuz tutulması yaşandığı durumlarda yapılacak bazı uygulamalarla rahatsızlık durumunda çekilen sıkıntılar rahatlatabilmektedir.

    Omuz Bölgesine Sıcak Uygulama Yapmak

    Omuz tutulmasının yaşandığı durumlarda kullanılabilecek yöntemlerden birisidir. Tutulan omuz bölgesine sıcak havlu uygulaması yapılabilmektedir. Havlu ısıtılıp omuzda uygulanacağı bölgeye belirli bir süre tatbik edebilmektedir. Bu uygulamada istenilirse havlu sıcak suyun içinde ıslatılıp omuza konulmak suretiyle de uygulama yapılabilmektedir.

    Omuz Tutulmalarında Bitkisel Yağlardan Faydalanmak

    Tutulmalar sırasında yapılabilecek diğer bir seçenek de tutulan omuz bölgesine bitkisel yağlarla masaj yapmaktır. Omuza sıcak uygulama yapıldıktan sonra bitkisel yağlar sürülerek ağrının hafiflemesi sağlanabilmektedir. Omuz tutulmasında rahatsızlığı yaşayan kişileri olumlu yönde etkileyen oldukça faydalı bir yöntemdir.

    Omuz Bölgesine Soğuk Uygulama Yapmak

    Omuz bölgesine soğuk uygulama yapılırken hazırlanan buzlar paket olarak ya da bir kabın içine yerleştirilerek ağrıyan bölge üzerine yerleştirilir. Burada belirli bir süre bekledikten sonra gün içerisinde birkaç defa uygulama tekrarlanabilmektedir. Soğuk uygulamada ağrıyan omuz bölgesine oldukça fayda sağlamaktadır. Soğuk uygulamayı omuz ağrılarının başladığı ilk günlerde yapmayı tercih etmek daha yerinde olacaktır.

    En fazla bu dönemde uygulanması gerekmektedir. Omuz ağrısının yaşandığı zamanlarda ağır egzersiz ya da hareketleri yapmaktan kaçınmak gerekmektedir. Ayrıca omuz ağrısına iyi gelecek hareketleri günlük olarak küçük miktarlarda tekrar etmek yarar sağlayabilmektedir. Omuz tutulmasında ağrı yanı sıra farklı şikayetlerde bu hastalığa eşlik ediyorsa, uzun süre ağrı ve yaşanan sıkıntılar geçmiyorsa en kısa zamanda doktora başvurmak gerekmektedir.