Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Protein Diyeti Zayıflatır mı?

    Kilolu insanlarımız için sürekli

    Kilolu insanlarımız için sürekli Protein almak zayıflamak konusunda yardımcı olmaktadır. Kilo vermekte kararlı olan kişiler protein alarak zayıflayabilirler. Zayıflamak isteyen kişiler az miktarda karbonhidrat alarak diyet yapabilirler. Ancak diyet programlarında ise karbonhidrat kadarda protein ve yağ miktarını da dikkat ederek diyet yapabilirler.

    Diyet yapan kişiler proteini yüksek diyetleri alarak daha kolay bir şekilde diyet yapabilmekteler. Ancak diyette ise dengeli ve planlı diyetin olması zorunludur. Protein maddesi her zaman yağ ve kolesterol içerirken, kilo vermek isteyenler böbrek, karaciğer veya damarlarında sıkıntı olan kişiler her zaman dikkatli olması gereklidir. Çünkü protein maddesi zayıflatma yararken zararları da bulunmaktadır.

    Protein Maddesi En Çok Neyde Bulunur

    En çok protein maddesi balıkta, yağsız süt ürününde ve ette bulunmaktadır. Ancak bunları kızarttığımızda ise protein maddesini arttırmış oluyoruz. Bunun için her zaman dikkatli olmalıyız. Protein kaynağını sürekli olarak aldığımızda ise insan vücudunun karaciğer organında sorunlar oluşturmakta ve kemik erimesi hastalığını da ortaya çıkarmaktadır.

    Fazla Proteinin Zararlı Etkileri

    Karar veren kişiler ise kolay ve hızlı bir şekilde zayıflaması mümkündür. Sadece sabrederek en kısa zamanda olumlu sonuçlar alacaktır. Ancak günde protein miktarını alarak dikkat edildiği zaman zayıflama konusunda yardımcı olacaktır. Zayıflamak isteyen kişiler ortalama günde 450 kalori miktarında yemek yiyerek zayıflamaya karşı diyetini başlatmış olur.

    Sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenen kişilerde vücut ağırlıklarının her kilosu için 0.8-1.11 gram arasında günlük protein tüketimi olması gereklidir. Ancak 70-75 kilo arasındaki bireylerde ise 60-70 gr aralarında protein alması yeterli olup, yüksek proteinli diyetlerde ise 120-130 gr protein alarak bireylere zayıflamaya karşı yardımcı olmaktadır. Ancak belirtilen miktardan fazla protein alımında ise her zaman zararlı etkileri olacaktır.