Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Silifke Gezi Rehberi

    Silifke, geçmişte pek çok

    Silifke, geçmişte pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Mersin’e bağlı çok şirin bir ilçedir.

    Silifke Nerede?

    Toros Dağlarının eteklerinde bulunan ilçe, Göksu Irmağı’nın iki yakasına konumlanmıştır. Mersin merkeze yaklaşık 80 kilometre mesafede yer alır.

    Silifke Ne Zaman Gidilmeli?

    Silifke’nin sahil kesimleri Akdeniz iklimine sahiptir. Dağ tarafına gidildikçe iklim karasallaşır. Sahil kesiminde yazlar çok sıcak ve nemli, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Temmuz ve ağustos aylarında hava şartları nedeniyle gezmek oldukça zorlaşır. Hem gezmek hem de deniz sezonundan faydalanmak isteyenler Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim dönemlerinde gönül rahatlığıyla gidebilirler.

    Silifke Nerede Kalınır?

    Silifke’de konaklamak isteyenler için en iyi seçenekler Marpessa Blue Beach Hotel, Mediterranean Resort Hotel, Altınorfoz Otel ve Palm Beach Otel’dir.

    Silifke Gezilecek Yerler

    Silifke’yi belirli bir rota ile gezerseniz birkaç gün içinde bitirebilirsiniz. Gezinize Kız Kalesi ile başlayabilirsiniz. Hem tarihi yerleri seviyor hem de masallardan hoşlanıyorsanız bu yer tam size göre. Kız Kalesi’ne on km mesafede bulunan ve görmeniz gereken bir diğer yer ise Adam Kayalar-Şeytan Deresi Kanyonu. Eşsiz Adam Kayalar’ın tarihi M.Ö birinci ve ikinci yüzyıllara kadar uzanmakta.

    Silifke’nin adı çok duyulmuş doğal güzelliklerinden olan Cennet-Cehennem Obrukları ve Astım Mağarası mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Buraya giderken yol üzerinde meşhur Yörük kahvaltısının lezzetini tadabilirsiniz. Cennet Obruğu’na inerken ise yerin katlarca altına inmenin keyfini yaşayacaksınız. Obrukları ve mağarayı gezdikten sonra yine yol üzerinde bulunan Narlıkuyu’ya uğrayarak kıyısında bulunan Roma’dan kalma Poimenios Hamamını gezebilirsiniz.

    Hamamın tabanında Üç Güzeller Mozaiği adı verilen yarı tanrıça üç kız kardeş betimlenmiştir. Oldukça şirin bir koya sahip olan Narlıkuyu koyun etrafında çevrili balık restoranları ile ünlü. Silifke merkeze döndüğünüzde Göksu Nehri’nin üzerindeki taş köprüye giderek manzaranın tadını çıkarabilir veya buraya hakim bir tepede olan Silifke Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Kalenin aşağısında yer alan Tekirambarı Su Sarnıcı da bakımsızlığına rağmen görkemini koruyor.

    Ayrıca merkezde mavi yengeç tadabileceğiniz pek çok restoran da mevcut. Taşucu üzerinde yer alan Aya Tekla Kilisesi’ni de ziyaret etmekten memnun kalacaksınız. Hristiyanlığı yaymada önemli bir isim olan Aya Tekla öldürüleceğini anladığında bu mağaraya kaçmıştır. Mağara daha sonraları onun anısına kilise olarak inşa edilmiştir. Vakit ayırabildiğiniz takdirde Mersin’in de en önemli tarihi yerlerinden olan Uzuncaburç’a da gidebilirsiniz. Burası M.Ö çok eski tarihlerde Olba Krallığına ibadet yeri olarak hizmet vermiş ve o dönemden itibaren de Mersin’de en iyi korunan tarihi yerlerden biri olarak günümüze kadar gelmiştir.

    Silifke Gece Hayatı

    Silifke’de gece hayatı özellikle yazın ve sahil kesiminde canlıdır. Tatil köylerinin sahip olduğu barlar, rakı-balık yapabileceğiniz sahil restoranları, canlı müziği ile BirAra Brasserie, gece kulüplerinden La Barra Beach Club önde gelen yerlerdendir.