Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tatil Çantası Nasıl Hazırlanır?

    En çok keyif alınan

    En çok keyif alınan zamanlardan en güzeli; hiç şüphesiz tatil dönemidir. Hatta tatile çıkmadan önce çanta hazırlıyor olmak bile insana haz verir. Ama zaman zaman bir tatil öncesi çanta hazırlığı yapmak zor bir hal de alabilmektedir. Çünkü tatil için çanta hazırlamak, ufak çapta bir ev taşımaya da benzetilebilir. Neyin ne zaman lazım olacağı; hele ki tatilde hiç belli olmaz.
    Bunun yanı sıra, tatilde kullanılmak üzere büyük keyifle alınmış kıyafetler ya da ürünler de kesinlikle tatil çantasının içinde olmalıdır. Ama tatile çıkış amacı; dinlenmek, rahatlamak, yenilenmek ve hafiflemek ise; taşıması dert, kullanılma ihtimali çok düşük şeylerle dolu ağır bir tatil çantasıyla seyahate çıkmak biraz tuhaf olabilir.

    Yorucu Olmayan Bir Tatil Çantası Hazırlamak

    1. Tatilin amacı, gidilecek yerin özellikleri, kalış süresi ve mevsim özelliklerine göre nelerin alınmasının akılcı olacağını gösteren bir liste oluşturmak. Eğer liste oluşturmak istenmiyorsa; alınması düşünülen her şeyi bir yerde toplayıp görünür hale getirmek.
    2.  Listede bulunan şeylerin gerçekten kullanılıp kullanılmayacağını iki kere düşünmektir. Örnek vermek gerekirse; 7 günlük bir tatil programı için 10 adet gömlek ya da şort alınıyorsa, en azından bunların 3 tanesinin kullanılamayacağı kesindir.
    3. Tatile giderken en önemli sıkıntı, az çanta ile maksimum ihtiyaçları yanımıza almak isteği olabilir. Fakat çanta yerleştirme konusunda ufak bir kaç ipucu ve yöntem, bunu zor bir durum olmaktan çıkacaktır.

    Tatil Çantasını En Verimli Şekilde Yerleştirmek İçin İpuçları

    1. Kıyafetler için birkaç yöntem uygulanabilir. Bunlardan birisi; vakumlu seyahat torbaları ile birkaç parçayı rahatlıkla bir torbaya yerleştirip hacmini küçültmek. Aynı uygulama, kalın havlu ve benzeri kumaşlar için de uygulanabilir. Bir diğer yöntem; üst ve alt kıyafetleri birbirlerinin içine yerleştirerek yer kazanmak. Örneğin; 3 gömlek varsa, bunlar iç içe yerleştirilerek tek gömlek hacmine ulaşılabilir. Ayrıca bu yöntem buruşukluğu da azaltır. Son alternatif ise; tüm kumaş ve benzeri ürünleri rulo yaparak yerleştirmektir. Tahmin edilenden daha az yer kaplarlar.
    2. Kullanılan kişisel bakım ürünlerinin seyahat tipi ölçülerinde olanlarından almaktır. Ya da en iyisi; bunları taşımak yerine, ufak boylarını gidilen yerden almak.
    3.  Ufak tefek aksesuar, kablo gibi şeyleri ise elbise ya da havlu aralarına yerleştirmektir. Bu sayede çantada bu tip eşyalar için yer ayırmak zorunda kalınmaz.