Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Windows 10 Sıfırlama İşlemi Nasıl Yapılır?

    Windows 10 yüklü bilgisayarın sıfırlanması için yapılması gereken ilk şey, “Başlat” menüsüne girip “Ayarlara” ya da “Hızlı İşlem Merkezi (Bildirimler)” seçeneğini seçerek tüm ayarlar kısmına gelmekle başlar.

    Windows 10 yüklü bilgisayarın

    Windows 10 yüklü bilgisayarın sıfırlanması için yapılması gereken ilk şey, “Başlat” menüsüne girip “Ayarlara” ya da “Hızlı İşlem Merkezi (Bildirimler)” seçeneğini seçerek tüm ayarlar kısmına gelmekle başlar. Daha sonra “Güncelleştirme ve Güvenlik” sekmesi seçilir ve “Kurtarma” seçeneğine girilir. En üstte geçen “Bu Bilgisayarı Sıfırla” butonunun altında olan “Başlayın” yazısına tıklanmalıdır. Bu işlemlerden sonra korunması istenen verilere göre istenilen şekilde Windows 10 sıfırlama işlemi gerçekleştirilmiş olur.

    Eski İşletim Sistemine Nasıl Dönülür?

    Windows 10 yüklü bilgisayarı sıfırlamak dışında eski işletim sistemine dönme seçeneği de bulunmaktadır. Windows 10 yüklendikten sonra ilk 1 ay içerisinde güncelleme iptal edilip, eski işletim sistemine geri dönülebilir. Bunun için ilk olarak “Başlat” menüsüne girilir, “Ayarlar” seçeneğine tıklanır. Bu menüde bulunan “Güncelleştirme ve Güvenlik” sekmesine girilir. Daha sonra girilen menüde sağ tarafta olan “Kurtarma” seçeneği seçilir. Bu menüde Windows 10 kurulmadan önce bulunan işletim sistemi vardır. Burada Windows 7, Windows 8 ya da Windows 8.1 bulunabilir. Windows 8.1’e geri dön seçeneği altındaki “Başlarken” sekmesine tıklanır. Eğer önceki Windows yüklemesi klasörü duruyorsa eski işletim sistemine geri dönüş işlemi başlayacaktır. Fakat Windows.old klasörü silinmiş ise format atılması gerekmektedir. “Başlarken” seçeneğine girildikten sonra “Neden Eski Sürüme Geri Dönüyorsunuz?” anketi ekrana gelecektir. Bu anket doldurulduktan sonra “İleri” seçeneğine tıklanır. Son olarak Windows 10 geri dönme işlemi kişiye göre uygun sıfırlama ayarları yapılarak başlatılır.

    1 Ay Geçtikten Sonra Eski İşletim Sistemine Nasıl Dönülür?

    Windows 10 yükseltmesi 1 ay içerisinde format atılmadan iptal edilebilir. 1 ayın sonunda eski işletim sistemine dönebilmek için bilgisayara format atılması gerekmektedir. Kullanıcılar başlangıç ekranında uzun süre beklemek ve uygulama uyumsuzluğu gibi sorunlarla karşılaşabilmektedir.