Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yıpranmış Saçlara Bitkisel Çözümler

    Saçlar birçok nedenden dolayı

    Saçlar birçok nedenden dolayı kırılmalar, kopmalar ve bakımsız durmaktadır. Saçlara bakım yapılmadığı taktirde dış görünüş açısından da cansız durmalarına neden olacaktır. Bu durumların önüne geçebilmek adına saçlara bitkisel uygulamalar yapılması yararlı olacaktır. Saçların canlılığını kazanabilmek için zeytinyağı tavsiye ediliyor. Zeytinyağı saçın parlak ve canlı durmasına yardım etmektedir.

    Bunun yanı sıra, bal ve yumurta akı da saçlara son derecede mucizevi etkileri vardır. Ancak olumlu sonuçlar alabilmek için düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Haftada 2 kez bal ve yumurta akı maskesi önerilmektedir. Buna ek olarak; badem yağının saç onarıcı bir etkisi vardır. Saçlara dipten uca kadar badem yağı sürülerek bakım yapılabilir. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra soğuk ile durulanmalıdır.

    Saçlar Neden Yıpranır?

    Saçları kıran ve yıpratan birçok etkenler vardır. Saç düzleştiricileri, fön makineleri, saç boyaları, maşa ve saçı çok fazla toplamak saçları yıpratmaktadır. Bunun yanı sıra, saçları her gün yıkamakta cansız durmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle saç bakımı uygulamalarından iyi sonuç elde edebilmek için saçlara zarar veren etkenlerden uzak durulması gerekiyor.

    Saçların Yıpranmaması İçin Neler Yapılmalı?

    Saçların çok hassas yapıları vardır. Bir anda kırılır ve yıpranmaya başlar. Bunun nedeni ise, saçlara yeteri kadar bakım yapılmamasıdır. Eğer saçlar bakım uygulanmazsa, saçların dökülmesine de neden olacaktır. Bu sorunların önüne geçebilmek için uygun şampuanlar kullanılmalı ve saça zarar veren etkenlere dikkat edilmelidir. Saçlar canlılığını kazanabilmesi için serumlar uygulanmalı ve saç kremleri sürülmelidir. Böylelikle en kısa sürede saçlar toparlanır ve yıpranması engellenir. Sıcak su deriye zarar vererek saçların yıpranmasına neden olabilmektedir. Saçların yıpranmaması için soğuk su ile yıkamaya özen gösterilme ve saç iyice durulanmalıdır.