Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Parmak Çıtlatmak Zararlı Mı?

Günümüzde parmak çıtlatmak yaygın

Günümüzde parmak çıtlatmak yaygın olan alışkanlıklar arasında yer alıyor. Bu nedenle insanlar parmaklarını çıtlatmayı sevdiği için bu alışkanlığı sürekli olarak tekrarlamaktadırlar. Parmak çıtlatma, eklemlerin aniden genişlemesi sonucu eklemleri içerisinde yer alan sıvının içerisindeki, gazların açığa çıkması sonucu parmak çıtlatması sonucu meydana gelir. Bir kez çıtlatılan parmaklar daha fazla çıtlatılmadığı için bu parmak çıtlatma alışkanlığı tüm insanlarda giderek yaygınlaşmıştır. Bu nedenle parmak çıtlatmak insanı rahatlattığı gibi birçok yönden zararları da bulunmaktadır.

İnsanlar Üzerindeki Zararları

Parmak çıtlatma duygusu insanları rahatlattığı için, insanlar bu çıtlatmanın zararlarını pek fazla önemsememektedirler. Bu nedenle bir kez çıtlatılan parmak arda belirli bir süre geçtikten sonra tekrar çıtlatılmaktadır. Parmak çıtlatmanın zararları arasında kireçlenme olduğu söylenmektedir. Fakat yapılan araştırmalara göre parmak çıtlatmanın kireçlenmeye neden olmadığı açıklanmıştır. Fakat parmak çıtlatan insanın karama gücünün parmağını çıtlatmayan kişiye göre daha düşük olduğu saptanmıştır. Böylece fazla bir sakıncası olmamasına rağmen insanlar üzerindeki kavrama gücünün yetersiz kalması sonucu bu parmak çıtlama işleminin yapılması pek fazla önerilmemektedir.

20-25 Dakikada Kendini Yenileme

Parmak çıtlatma işlemi bir kez tekrarlandıktan sonra kendisini anında yenilemediği için, eklemeler kendisini 20-25 dakika da bir yenilemektedir. Bu nedenle bu süreden sonra tekrardan çıtlatılan parmaklar insanları rahatlatmaya devam ediyor. Böylece gazların yeniden eklem sıvısına karışması sonucu insanlar bu işlemi sürekli olarak tekrarlamaya devam etmektedirler.

Fazla Zararı Bulunmuyor

Söylentilere göre parmak çıtlatma işlemi insanlar açısından zararlı olmaktadır. Fakat yapılan açıklamalara göre, bu işlemin pek fazla zararı bulunmadığı için insanlar bu işlemi sıklıkla uyguluyor. Böylece parmak çıtlatma işlemi eklemeleri çok zorlamadığımız taktirde bir zararı yoktur. Bu nedenle bu işlem en sevilen alışkanlıklar arasında yer almaktadır.