QR Kod, Japonya’ da üretim yapan Denso Wave kuruluşu tarafından geliştirilen iki boyutlu bir barkot sistemidir. İsmini İngilizce de ki çabuk tepki anlamına gelen “QUİC RESPONSE” teriminin baş harflerinden alır. QR Kod, bir yazılım vasıtası ile video linki, web adresi, iş ilanı, alışveriş gibi her şeyi barındırabilir.
QR Kod’un Ne Gibi Faydaları Vardır?
Bir an da hayatımıza müdahil olan QR kodun en işlevsel özelliği bilginin akışını hızlandırmasıdır. Bir TV programın da, bir dergi yazısın da, bir gazete manşetin de, bir internet sitesin de, bir billboardda, bir kitabın kapağın da veya bir alışveriş merkezin de dikkatinizi çeken bir ilanı, bir web site uzantısını veya iletişim bilgisini aklınız da tutmaya çalışmak veya not etmek yerine bir QR kod yazılımı ile telefonunuza çok hızlı bir şekilde kaydedip istediğiniz zaman kullanabilir ve ulaşabilirsiniz.
Tarattığınız tüm karekodlara anında ulaşabileceğiniz geçmiş listesi de sunmaktadır. Böylelikle istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Bu pencereden bakıldığın da bilgiye en hızlı ve basit yöntemle ulaşabilmesi ve saklayabilmesi ile QR kod uluslararası camia da bilgi paylaşımını sağlayan en hızlı yöntem olarak bilinir.
QR Kod Nasıl Kullanılır?
Çok kullanışlı ve bir o kadar kullanımı kolay olan QR koddan yararlanabilmek için gereken sadece iki şeydir: Birincisi, QR kod okuyucu yazılım ve bir cep telefonu. Öncelikle Play Store’dan QR kod yazılımı indiriyoruz, yazılımı açtıktan sonrası ise çocuk oyuncağı.
Çoğu yazılımın çok basit bir arayüzü olduğundan kullanıcılar tarafından istenilen veriye ulaşmak çok basit. Yazılımı açtıktan sonra kamerayı taratacağımız kodun üzerine getiriyoruz ve anın da ulaşmak istediğiniz veri karşımız da oluyor. Bu yazılım ile beraber artık unutmaya ve kaybetmeye son!